Служителите в слънчевите лаборатории по света непрекъснато наблюдават нашата звезда.

...
Служителите в слънчевите лаборатории по света непрекъснато наблюдават нашата звезда.
Коментари Харесай

10 опасни дни през март с магнитни бури

Служителите в слънчевите лаборатории по света непрестанно следят нашата звезда. Те предизвестяват хората за рискови феномени. Когато се записва нараснала интензивност на слънцето, на Земята могат да зародят рискови за хората стихии. Магнитните стихии са разстройства в магнитното поле на Земята, породени от слънчеви изригвания. Такива съмнения могат да повлияят отрицателно на работата на информационните системи, както и на човешкото здраве.

Очакват се общо 10 рискови дни през март с магнитни стихии. Първата геомагнитна стихия ще бъде на 3-4 и ще бъде слаба по мощ. Предвижда се по-силна магнитна стихия на 9-10 март. Следващата нараснала слънчева интензивност би трябвало да се чака на 15-16 март. На 22 март ще има еднодневна слаба магнитна стихия. Последната стихия през март се планува за 26-28 март - слънчевата интензивност през първия ден ще бъде слаба и по-късно ще се ускори.

Магнитните стихии оказват най-голямо въздействие върху метеочувствителните, възрастните, хронично болните хора и бременните дами. Симптомите на магнитна стихия могат да бъдат доста разнообразни, само че най-често срещаните са главоболие, световъртеж, гадене и повръщане, болки в ставите и мускулите, високо кръвно налягане и бодърствуване. Сериозното заболяване в такива дни е необичайност. За множеството хора бурите минават без съществени последствия за здравето.

За предотвратяване от магнитните стихии би трябвало да се пие повече вода - най-малко 1,5 литра течност дневно. Прекарвайте повече време навън и постоянно проветрявайте помещението. Яжте по-малко пържени, мазни, пикантни и солени храни, а повече зеленчуци, билки, риба и ядки. Намалете потреблението на кафе, алкохол, енергийни питиета и се пробвайте да пушите по-малко цигари. Опитайте се да бъдете по-малко нервни, елиминирайте източниците на стрес от живота си и не участвайте в спорове. Ако здравето ви се утежни доста, не забравяйте да се консултирате с доктор. Симптомите на други болести могат да бъдат сбъркани с признаци на магнитна стихия.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР