Служителите на затворите настояват за чувствително увеличение на заплатите им,

...
Служителите на затворите настояват за чувствително увеличение на заплатите им,
Коментари Харесай

Служителите на затворите искат 20% по-високи заплати, иначе излизат на протест през председателството

Служителите на пандизите упорстват за сензитивно нарастване на заплатите им, другояче заплашват с огромни и ефикасни митинги по време на председателството.
Първото ни искане е 20% нарастване на трудовите хонорари в двете социализирани дирекции (ГД „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “), съобщи Ивайло Григоров, чиновник в Централния софийски затвор и член на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, разяснявайки символичния им митинг и главните претенции на чиновниците.
„ Второто ни искане е увеличение на щатовете в двете дирекции, щатната бройка на Надзорно-охранителния състав ГДИН и ГДО, по отношение на осъществяването на служебните ни отговорности “, уточни той и добави, че трето главно искане на чиновниците е изравняването на сумата за характерните условия на труд , която в Министерство на вътрешните работи е 190 лв., а в ГДИН и ГДО е 85 лв..
„ Това, което взехме като решение на 3 ноември, на уголемен Управителен съвет в Пловдив, е безмълвен митинг с слагане на трикольорни лентички сред двете четения на бюджета. Успоредно с това започваме излизания по места “, изясни Ивайло Григоров.
Той посочи, че на открити събрания със чиновници и медии ще се разисква до какво може да докара недофинансирането на двете дирекции и дефицитът на чиновници. „ Започваме в четвъртък пред Софийския затвор от 10.00 часа сутринта “, разяснява Ивайло Григоров, представен от Фокус.
„ Ако сред тези две четения на бюджета не бъде открито решение на проблемите ни с финансовото поръчителство, от началото на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз започваме огромни протестни дейности със всички синдикално показани организации в бранша “ , съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР