Служителите на затворите излизат в петък на национален протест. Повод

...
Служителите на затворите излизат в петък на национален протест. Повод
Коментари Харесай

Служителите в затворите излизат на национален протест

Служителите на пандизите излизат в петък на народен митинг. Повод за недоволството им са изискванията на труд, възходящата експанзия, неналичието на информация по отношение на финансирането в частта за работните заплати и спомагателните заплащания. Вчера чиновниците в пандизите се срещнаха с правосъдния министър Крум Зарков.

„ И може би на най-важно място – резултатите от така наречен промяна, която Министерството на правораздаването извърши. Стигна се до такава степен един чиновник да работи на три поста, да не може да си употребява почивките, които са му отредени, и да няма ясната по кое време би трябвало да върви на работа “, означи Ясен Тодоров от Синдиката на чиновниците. Има и доста напуснали, само че Министерството на правораздаването отхвърля тези проблеми, акцентира Тодоров.

Утре демонстрации ще има пред всички затвори и следствени арести.

Цветан Михайлов, член на УС на синдиката, сподели, че са подготвени да изготвят и изпратят писмо до комисаря по правораздаване до Европейската комисия срещу изтезанията. Той съобщи, че са очаквали да проведат градивен диалог с представителите на правосъдното министерство. По отношение на заплатите, от синдиката желаят нарастване с 20%.

Преди края на срещата, служебният министър на правораздаването Крум Зарков сподели: „ Всъщност главното искане, което един от синдикатите сложи, е да се върнем обратно в една значима промяна, която осъществихме в последните месеци, а точно реорганизацията на работното време – промяна, която беше отлагана с години, и която ние организирахме умерено, тъй че диалозите не престават. “

Той съобщи, че по въпроса за работното време Министерството на правораздаването ще продължи да отстоява европейските стандарти, които се отразяват както в работата добре поради по-голямата еластичност, по този начин и като финансови резултати. „ Аз съм сигурен, че с времето нещата ще се урегулират “, акцентира правосъдният министър.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР