Служителите на РЗОК в Пловдив започват от понеделник ефективни протестни

...
Служителите на РЗОК в Пловдив започват от понеделник ефективни протестни
Коментари Харесай

Служители от РЗОК-Пловдив излизат на протест в понеделник с искане за по-високи заплати

Служителите на РЗОК в Пловдив стартират от понеделник ефикасни протестни дейности против отхвърли на страната да компенсира заплатите им и да усили средствата за разноски на личния състав. От 10.00 до 11.00 часа те ще спрат работа.

Това заяви ръководителят на КТ “Подкрепа “ в Пловдив Атанас Кръстев, който посочи, че по същото време едночасова ефикасна стачка ще има в здравните каси и в другите градове.

Основните претенции на административните чиновници са нарастване на средствата за работни заплати в системата на НЗОК с 40%, увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на НЗОК/РЗОК с идентичен като числова стойност размер и това да влезе в действие със задна дата от 1 януари 2022 година

По думите на Кръстев още преди един месец дружно с подписка настояванията са били изпратени до финансовия министър Асен Василев, само че те не са били подкрепени. Без триумф са били и договарянията с представители на Надзорния съвет на касата и Здравното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР