Служителите на Министерството на външните работи (МВнР) започват стачка от

...
Служителите на Министерството на външните работи (МВнР) започват стачка от
Коментари Харесай

Служителите в МВнР спират работа в протест срещу ниските заплати и командировъчни

Служителите на Министерството на външните работи (МВнР) стартират стачка от през днешния ден с искане за повдигане на заплатите, индексиране на командировъчните и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване.

 

Работещите в Министерство на външните работи ще отидат на работа, само че няма да извършват служебните си отговорности, стана ясно от обясненията на ръководителя на Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическите служби (ПОДСДС) Мартин Колев.

 

По думите му все още не е планувано те да излизат на митинг пред министерството. Колев напомни, че чиновниците са създали това в сряда. Тогава към двеста стачкуващи хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкоз ниски хонорари.

 

На брифинг в Министерство на външните работи през вчерашния ден зам.-министърът Костадин Коджабашев съобщи, че шефът на дипломатическото ведомство Николай Милков е изготвил отчет с предложение за 30% нарастване на заплатите, насочен към премиера Гълъб Донев. По думите на Коджабашев настройката на всички е този проблем да бъде решен в позитивна посока за чиновниците на министерството. Въпросът е до каква степен финансовата рамка на страната на този стадий разрешава избран % нарастване на заплатата. А че такова нарастване е належащо, това е несъмнено, съобщи Коджабашев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР