Служителите на компанията подкрепиха бежанци, хора с двигателни затруднения и

...
Служителите на компанията подкрепиха бежанци, хора с двигателни затруднения и
Коментари Харесай

Нетера получи бронзов знак за дарителство


Служителите на компанията поддържаха бежанци, хора с двигателни усложнения и екологични начинания през 2021 година

Нетера получи бронзов Годишен знак за дарителство от работното място „ Отговорна компания - виновни чиновници " от фондация BCause за своите начинания в поддръжка на общественозначими дела през 2021 година

Компанията и нейните чиновници вършат целогодишни дарения, включително по ведомост, провеждат благотворителни акции и оказват помощ за разнообразни дела посредством персонално присъединяване.

Един от образците, посочен от журито, беше поддръжката за децата на бежанците в България още преди рецесията с Украйна. За старта на образователната година 2021 / 2022 чиновници на Нетера направиха персонални финансови дарения за закупуване на образователни принадлежности за тези деца. Телекомът удвои размера на събраната сума. Дарителите се ангажираха също и с избора, покупката и разпределението.



Мениджърите и чиновниците на Нетера интензивно се включват и в акциите за поддръжка на бежанците от войната в Украйна, като дават своите свободни жилища и стаи за настаняването на нуждаещите се. Те обезпечават на бягащите от война също и финансова поддръжка, както и превоз. В офисите на компанията са ситуирани кутии за финансови дарения от чиновниците, а Нетера удвоява събраните суми.

Служителите на Нетера обичайно вземат участие и в акцията „ Капачки за бъдеще " (събиране на пластмасови капачки за закупуване на кувьози за недоносени деца), събират остарели акумулатори и килограми с телефони в поддръжка на ученическата самодейност Collect for Life, чиято цел е да събира, рециклира и трансформира старите и непотребни телефони в дръвчета.

През 2021 година екип от чиновници на Нетера взе участие в маратона Run2Gether, с цел да поддържа общественото включване на хората с двигателни усложнения.

Работещите в Нетера поставят съзнателни старания да живеят и работят по метод, който оптимално да понижи персоналния им въглероден отпечатък по план на компанията „ Кръгла нула ".

Отличието на Фондация BCause се връчва за осма поредна година в партньорство с Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ), Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО експертите (БАКСОС).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР