Служителите на Европейската комисия (ЕК) трябва да изтрият TikTok от

...
Служителите на Европейската комисия (ЕК) трябва да изтрият TikTok от
Коментари Харесай

ЕК поиска от служителите си да изтрият TikTok

Служителите на Европейската комисия (ЕК) би трябвало да изтрият TikTok от служебните и персоналните си устройства. Това решение е взето заради опасения за киберсигурността, разяснява Европейска комисия пред БиБиСи.

Решението цели да отбрани Комисията от закани за киберсигурността и дейности, които може да са ориентирани против корпоративната среда на комисията ", разяснява представител на институцията.

Комисията има към 32 000 чиновници общо на непрекъснат и краткотраен контракт. Всички те имат период до 15-ти март т.г. да изтрият TikTok от своите устройства.

Ако не го създадат, след тази дата няма да имат достъп до служебните приложения на Комисията. Това включва услуги за връзка като Skype for Business и даже служебните имейл сметки.

" Разочаровани сме от решението, което считаме, че е направено въз основата на фундаментални неправилни схващания. Свързали сме се с Комисията, с цел да изясним обстановката и да разбираем по какъв начин пазиме данните на 125 млн. поданици на Европейски Съюз, които употребяват TikTok всеки месец ", разяснява TikTok пред EURACTIV.

Това не е първият сходен проблем за TikTok. Миналата година американското държавно управление забрани приложението да се употребява в служебните устройства на федерални чиновници. Американските военни също вкараха ограничавания. Институции във Англия и Дания също са създали апели към чиновници да не употребяват обществената мрежа.

През януари т.г. изпълнителният шеф на TikTok Шу Зи Чу е бил в Брюксел, където е бил предизвестен от представители на Европейски Съюз компанията да постави повече старания, с цел да завоюва доверието на институциите. Той е дал отговор, че се поставят старания и се построява специфична система за обработка на данните на европейските консуматори.

Позицията му наподобява не е била задоволително безапелационна. Според източници на БиБиСи и Съветът на Европа приготвя сходни ограничения за ограничаване на TikTok.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР