Служители на Специализирани полицейски сили в Столичната дирекция на вътрешните

...
Служители на Специализирани полицейски сили в Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

Служители на СДВР: Не протестираме, искаме среща с ръководството на МВР

Служители на " Специализирани полицейски сили " в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) чакат пред постройката на Министерство на вътрешните работи, с цел да се срещнат с управлението и да изразят недоволството си от издадената в края на април заповед на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев, с която се редуцират бройки в звеното и се предлага на част от чиновниците да бъдат преместени в районни полицейски ръководства в София и страната

Работещите в звеното за профилирани полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи упорстват заповедта да бъде анулирана.

" Ние нямаме митинг. Не протестираме. Основно сме тук с зов да бъдем изслушани, да бъдем чути и да ни се изясни каква е тази промяна, от кое място идва, някаква политическа поръчка ли сме и за какво тъкмо ние ", сподели пред БГНЕС Любомир Първанов от Столична дирекция на вътрешните работи, като посочи, че е от 30 година в това отделение.

" Преживял съм митингите през 1996 година До ден-днешен ми е извънредно тежко и болно по този начин да бъде премахнат и изпратен някъде си. По-жалкото е, че ние след 1 – 2 година си отиваме и остават тези млади момчета и техният дух ще бъде опустошен още в самото начало, тъй като към този момент добиват визия какво се случва в системата и че системата не е това, което им е обещавано ", безапелационен е той и добави, че по тази причина и доста младежи напущат поделението и има огромно текучество.

 БГНЕС

" Днес протестираме за това, че няма изясненост по въпроса защо става въпрос, съответно какви са проблемите, за какво са ни махнали и какъв е критерият, при изискване, че има хора, които от 10, 15 и 20 година сме в това отделение, и съответно никой те ни сподели. В последния миг отидохме при заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи и оттова разписахме. Нищо повече. Никой не ни е споделил какви са претекстовете ", съобщи пред БГНЕС Цветанов от Столична дирекция и акцентира, че не може да каже дали новият министър на вътрешните работи ще отдръпна заповедта, само че се надява, че ще има публичност и ще се чуят настояванията на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Ще забележим какви са последствията от срещата през днешния ден с новия министър ", сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР