Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници

...
Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници
Коментари Харесай

Заложническата криза в Италия приключи - нападателят се предаде

Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници към седем часа от мъж, който протестираше против неотдавнашното си наказание на 19 години затвор за присъединяване в незаконна група, съобщи ДПА.
Франческо Амато, който в сряда е бил наказан за принадлежност към мафиотската организация ндрангета, се съобщи на полицията.

Тази заран Амато взе за заложници петима чиновници на пощенски клон в квартала Пиеве Модолена на град Реджо Емилия. Той освободи всички клиенти, а по-късно пусна и една служителка, на която й прилошало и бе откарана с кола за спешна помощ.
Друга заложничка сподели по телефона за телевизия РАИ, че Амато бил "доста спокоен ", само че бил въоръжен с нож и упорствал да беседва с вътрешния министър Марио Салвини.

Началник на карабинерите съобщи за АНСА, че полицейските договарящи убедили Амато да се съобщи, като употребявали обстоятелството, че той е надълбоко набожен католик.

Амато беше един от 125 обвинени, наказани предходната седмица в Реджо Емилия. Делото е било по отношение на проникването на мафиотската организация ндрангета в бизнеси в Реджо Емилия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР