Служители на Общинско предприятие Паркстрой“-Разград започнаха днес засаждане на 400

...
Служители на Общинско предприятие Паркстрой“-Разград започнаха днес засаждане на 400
Коментари Харесай

Започна засаждането на 400 разноцветни рози в Градския парк към Пантеона

Служители на Общинско дружество „ Паркстрой “-Разград започнаха през днешния ден засаждане на 400 контейнерни рози в Градския парк в региона на Пантеона.

Това става след осъществена подготовка на сектора в подножието на монумента, която започва през ранната пролет. Ръчно и с бобкат бяха разчистени на дълбочина 30 см. коренищата на самораслата растителност, по-късно бе сложена подобаваща почва, построена бе и поливна система. Разчистен е регион с повърхност от декар и половина, върху част от него е положена тревна смеска, която тук-там към този момент пониква.

Разноцветните рози се засаждат в двете междинни линии, всяка от които е с дължина към 90 м. Цветята ще са в средата, а от двете им страни на повърхност от по метър и половина ще има райграс.

В първия стадий от пречистване и облагородяване на региона към Пантеона се планува в късната есен да бъдат засадени 20 декоративни фиданки в едната последна линия. На идващ стадий и вдясно ще бъде разчистена самораслата почвопокривна растителност. На трети стадий, който според от атмосферните условия ще е през тази или идната година, ще се облагороди и регионът в непосредствена непосредственост до Пантеона.

В околните дни ще бъде осъществено и разчистване на надписите върху монумента.

На по-късен стадий ще бъде построено осветяване, като най-вероятно то ще бъде слънчево.

Ръководството на Община Разград и на Оперативна програма “Паркстрой “ се обръщат към жителите с апел да бъдат виновни към построеното с общински средства, да го опазват и при открита неправда да подават навреме сигнали  към виновните институции, с цел да е чист и хубав нашият град.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР