Служители на министерството на вътрешните работи на Сърбия арестуваха осем

...
Служители на министерството на вътрешните работи на Сърбия арестуваха осем
Коментари Харесай

Осем души са задържани в Сърбия по подозрение в трафик на мигранти

Служители на министерството на вътрешните работи на Сърбия арестуваха осем души по съмнение, че са направили закононарушението нелегално прекосяване на границата и трафик на хора, заяви тази заран Министерството на вътрешните работи на Сърбия, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Арестувани са Д. Ж. (58 г.),  на управителна служба в транспортна компания от Ниш, както и  седем чиновници на тази компания, а едно лице се търси интензивно.

Подозира се, че членове на тази незаконна група от октомври до декември 2022 година са транспортирали незаконни мигранти от Димитровград до Пирот и Ниш против парична такса.

При претършуване на жилищата и други пространства, употребявани от обвинените, както и на транспортната компания, полицията конфискува три рейса, употребявани за осъществяване на закононарушението, 9 600 евро и 132 хиляди динара, както и 11 мобилни телефона. Заподозрените са отведени в прокуратурата за проведена престъпност в Белград.

Акцията е извършена от чиновници на Министерство на вътрешните работи в Пирот, взаимно с дирекция " Криминална полиция “ и дирекция " Гранична полиция “, по предписание на Прокуратурата за проведена престъпност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР