Служители на Министерство на туризма, Комисия за защита на потребителите

...
Служители на Министерство на туризма, Комисия за защита на потребителите
Коментари Харесай

Четири институции проверяват за нелегални превози на Кулата-Промахон

Служители на Министерство на туризма, Комисия за отбрана на потребителите (КЗП), Областна дирекция на МВР-Благоевград, Сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “ и ИААА ревизират транспортни средства за нелоялни практики в областта на туризма на Граничен контролно-пропускателен пункт „ Кулата-Промахон “.

Проверките са резултат от постъпила в Министерство на туризма информация, касаеща опасенията на туристическия бизнес за разрастването на сивия бранш. Съвместната активност на институциите ще продължи през цялата година на всички гранично-пропускателни пунктове на страната, според пълномощията на държавните органи.

Министерство на туризма взаимно с КЗП ревизира за законово практикуване на активността на туроператорите, туристическите сътрудници и на правоспобните екскурзоводи. ИААА правят инспекции за спазването на условията на Закона за автомобилните транспорти. Областна дирекция на МВР-Благоевград, Сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “ вземат отношение по вероятно определяне на нерагламентиран транспорт на пасажери.

През миналата седмица инспекция беше осъществена на Граничен контролно-пропускателен пункт „ Русе-Гюргево “. Проверени са 12 рейса, пренасящи туристи за Румъния. На 12 броя туроператори (организатори на пътуванията) е осъществена инспекция в Националния туристически указател за съществуването на годно подписан контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора “. Направена беше инспекция също дали при осъществяването на активността си туроператорите имат подписани контракти с лицензирани превозвачи и правоспособни екскурзоводи. В резултат на инспекцията са формирани 10 протокола от Комисия за отбрана на потребителите взаимно с представител на Министерство на туризма.

Извършена беше инспекция в Националния туристически указател и на три лица, упражняващи специалността „ екскурзовод “. Съгласно условията на Закона за туризма всеки екскурзовод би трябвало да е лицензиран, да има идентификационна карта, която да дава, с цел да се удостовери, че работи по отношение на регламентите./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР