Служители на европейските органи за защита на конкуренцията извършиха обиски

...
Служители на европейските органи за защита на конкуренцията извършиха обиски
Коментари Харесай

Европейските власти влязоха на обиски в германските автомобилни гиганти

Служители на европейските органи за защита на конкуренцията направиха обиски в офисите на BMW, Daimler и Volkswagen в границите на следствие на хипотетично скрито съглашение сред най-големите производители на коли в Германия.

Службата за защита на конкуренцията проверява хипотетичен картел измежду най-големите автомобилни компании в страната, подозирайки, че са договаряли цените на дизеловите и други технологии в продължение на десетилетия.

В понеделник европейските следователи са ревизирали документи в централата на Volkswagen във Волфсбург, както и са претърсили офисите на премиум марката Audi в Инголщад.

Същият ден чиновници на Европейската комисия са влезнали на инспекция и в офисите на производителя на Mercedes - Daimler.

В петък следователите са посетили централата на BWM, където също са търсели улики за хипотетичния картел. Компанията съобщи, че е оказала цялостно подпомагане на следствието.

" Инспекциите са свързани с опасенията на Комисията, че няколко автомобилни производители в Германия могат да са нарушили антитръстовите правила на Европейски Съюз, които не разрешават картелите и ограничаващите бизнес практики ", се споделя в изказване на Европейската комисия.

Схемата е разкрита с присъединяване на самите компании. За да избегне санкциите, Daimler е влязал в ролята на осведомител.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР