Служители на Екоинспекцията във Варна са се включили в проверка

...
Служители на Екоинспекцията във Варна са се включили в проверка
Коментари Харесай

Властите установиха коли, кемпери и каравани върху дюни край плаж „Крапец-Север“

Служители на Екоинспекцията във Варна са се присъединили в инспекция за нелегално паркирани транспортни средства върху дюнни местообитания в землищата на селата Крапец и Дуранкулак , осъществена през вчерашния ден. В акцията, която е била инициирана от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ са се присъединили регионалният шеф на Добрич Йорданка Костадинова , шефът на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ Явор Димитиров , чиновници към РУ-Каварна и други Водещи инспекцията са били чиновници от бранш „ Престъпления срещу околната среда “, отдел „ Икономическа полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ /ГДНП/.

По време на инспекцията са били обходени морски плаж „ Космос “ и морски плаж „ Крапец-Север “ , които попадат в рамките на Защитена зона за запазване на естествените местообитания и дивата флора и фауна BG0000154 „ Езеро Дуранкулак “.

При обхода, осъществен на плаж „ Космос “ край Дуранкулак, не са били открити извършители , къмпингуващи върху дюните до плажната линия. Поставените преди месец осведомителни табели, указващи предпазения темперамент на местообитанието, са в положително положение и ненарушена целокупност.

Проверка. Снимка: РИОСВ-Варна

Паркирани леки коли , кемпери и каравани , върху дюнни естествени местообитания са били открити при обхода, осъществен на плаж „ Крапец-Север “ . Констатираните притежатели на част от паркираните коли са били осведомени със статута на територията и с режимите ѝ на запазване, както и са били предизвестени за административно-наказателната отговорност, носещи съгласно Закона за биологичното многообразие.

Проверка. Снимка: РИОСВ-Варна

След предложение на чиновниците от бранш „ Престъпления срещу околната среда “ при ГДНП ще бъдат направени и инсталирани осведомителни табели и на морски плаж „ Крапец-Север “ , които указват режимите на запазване на предпазената зона и произлизащите от тях забрани, включващи и прекосяване с моторни транспортни средства върху дюни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР