Служители на дирекция Киберпрестъпност“-ГДБОП са провели специализирани полицейски операции срещу

...
Служители на дирекция Киберпрестъпност“-ГДБОП са провели специализирани полицейски операции срещу
Коментари Харесай

ГДБОП закопча девет педофили, повечето им жертви са момчета

Служители на дирекция „ Киберпрестъпност “-ГДБОП са провели профилирани полицейски интервенции против противодействието на онлайн половата употреба на деца на територията на цялата страна. Акциите са осъществени през последните два месеца, под надзора на прокуратурата.

Задържани са 9 души, на възраст сред 35 - 48 години. В хода на следствието било открито, че употребявайки подправени самоличности двама са осъществявали целенасочени контакти в мрежата с младежи, представяйки се на години, близки до тяхната възраст. Печелейки по този метод благосклонностите и доверието на децата, ловко провокирайки тяхната нарцистичност и любознание, мъжете манипулирали своите жертви да вземат участие в нецензурен представления. Впоследствие децата били изнудвани и заплашвани, да основават нецензурен материали с тяхно присъединяване.

Други трима, употребявали ресурсите на онлайн приложение за участие в затворени групи с стеснен достъп и прибавянето в групите ставало само след „ рекомендация “ и единствено за „ сътрудници по ползи “. В тях са се споделяли материали, съдържащи полови извращения с малолетни, най-вече момчета. Четирима от арестуваните употребявали ресурсите на пиър ту пиър мрежите - за свалянето на файлове, съдържащи полово принуждение на деца за следваща обмяната на същите със полови насилници от целия свят.



От жилищата на арестуваните са конфискувани голям брой компютърни системи, портативни преносими компютри, външни носители, флаш-памети, видеокамери други носители на информация, съдържащи голямо количество материали, съдържащи полово принуждение на деца от двата пола. 

Работата по случаите продължава, под надзора на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР