Служител на Районната прокуратура - Пазарджик изнасял незаконно информация към

...
Служител на Районната прокуратура - Пазарджик изнасял незаконно информация към
Коментари Харесай

От прокуратурата в Пазарджик изнасяли информация към кмета на Септември

Служител на Районната прокуратура - Пазарджик изнасял нелегално информация към кмета на Септември. Така упрекнатият в занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби Марин Рачев се сдобил с 4 информации на ДАНС за пазаруване на гласове в града.

Това изясни основният прокурор Сотир Цацаров след взаимно съвещание на комисиите по вътрешна сигурност и надзор на ДАНС в Народното събрание, заяви Нова тв.

Кметът Марин Рачев беше задържан при спецакция при започване на годината. Тогава проверяващите откриха справките на нощното му шкафче. Главният прокурор незабавно назначи инспекция.

„ От моя страна е назначена комисия, управлявана от апелативния прокурор на град Пловдив. Комисията е направила инспекция в районна и в окръжна прокуратура град Пазарджик. Тази комисия е проверила освен тези 4 документа, само че е проверила всички информации от териториалното звено на ДАНС, които са постъпвали в двете прокуратури по време на локалните избори. Изводите на комисията са, че и 4-те документа, като е проследен целият цикъл на техния маршрут, имат, в случай че мога по този начин да се изразя, една обща пресечна точка и тази пресечна точка е Районна прокуратура-Пазарджик. Ние не можем да установим дали копирането е осъществено от правосъден чиновник, механически помощник или прокурор, само че задоволително ясно е, че копирането е осъществено в прокуратурата. И четирите документа като ксерокопия носят белези, че са входирани и в прокуратурата”, изясни Сотир Цацаров.

Отговорност за противозаконния теч на информация към кмета е поел районният прокурор - Георги Кацаров. Той е подал оставка, а Висш съдебен съвет е приело решението му. Това, на процедура, значи, че индивидът, който е изнасял информация, към момента работи в прокуратурата.

Сотир Цацаров изясни, че няма по какъв начин да бъде открито кой тъкмо е копирал документите и ги е изнесъл, тъй като те били очевидни, а не секретни информации. До документите имали достъп както правосъдните чиновници, по този начин и техническия състав, както и прокурорите.

Кметът на Септември беше пуснат против гаранция от 150 000 лв., а в негова отбрана няколко пъти имаше демонстрации от жителите на града. Разследването за злоупотреби против Марин Рачев продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР