Служител на общинското предприятие Градини и паркове e пострадалят работник,

...
Служител на общинското предприятие Градини и паркове e пострадалят работник,
Коментари Харесай

Работник на Градини и паркове е полетял в 4-метровия изкоп

Служител на общинското дружество " Градини и паркове " e пострадалят служащ, който падна в ров на строителен обект и оцеля по знамение през днешния ден по обяд. Както „ Марица” заяви по-рано, случаят стана към 12,30 часа на бул. " Васил Априлов " 46 против входа на УМБАЛ „ Св. Георги”. 39-годишният мъж е настанен в болница.Той се е подхлъзнал и полетял в 4-метров ров, като паднал върху бетонна плоча.

На място дойде екип на Пожраната и кола за спешна помощ на Спешна помощ. Огнеборците се спуснаха в дълбокия трап, с цел да окажат подпомагане за изваждането на мъжа. В изкопа слязоха и медици.

При прегледа стана ясно, че потърпевшият би трябвало да бъде обездвижен и изваден деликатно, с цел да не се усложни положението му. Той бе подложен на носилка и бе изтеглен благодарение на кран. След това медицинският екип го пое и откара в Спешното поделение на УМБАЛ " Св. Георги ", където в продължение на три часа на мъжа бяха направени разнообразни проучвания, с цел да се откри положението му.

Пациентът е с фрактура на носа, както и със счупвания на бедрото и подбедрицата, обясниха лекари. Затова е била планувана интервенция, която ще бъде осъществена в звено " Ортопедия и травматология " към Спешния бранш. Медиците обаче успокоиха, че потърпевшият няма кръвоизливи и е без заплаха за живота.

От " Градини и паркове " обясниха, че бригада служащи е правила санитарна сеч до строителния обект. При окастрянето на дървото два огромни клона са паднали върху градежа и евентуално служащият се е опитал да ги изтегли. Навел се е и полетял в изкопа.

Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов изпрати на място собствен екип на инспекция. Експертите би трябвало да уточнят кой е вложителят и изпълнителят на обекта.

След сигнала за случая стартира и наша инспекция, сподели началникът на Инспекцията по труда Атанас Чернаев. На този стадий е открито, че потърпевшият служащ е на общинското дружество " Градини и паркове ", а компанията реализатор на строителния обект е " Билдинг инвестмънт " ЕООД, заяви той. Тепърва следва да се прецизират събитията, при които е станал случаят, както и дали са били спазени разпоредбите за сигурност.
тагове служащ ров паркове и градини
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР