Служебното правителство трябва да продължи заложените мерки и не може

...
Служебното правителство трябва да продължи заложените мерки и не може
Коментари Харесай

Ваня Григорова: В следващия бюджет минималната заплата трябва да е поне 850 лв.

Служебното държавно управление би трябвало да продължи заложените ограничения и не може да прави внезапни придвижвания. Служебният кабинет е задължен да приготви, доколкото е допустимо, идващия бюджет и в него може да бъде заложено и покачването на минималната заплата.
Това мнение изрази пред БНР Ваня Григорова, стопански консултант от КТ “Подкрепа”.

Според Григорова тя би трябвало да бъде най-малко 850 лв., в случай че желаеме да осъществим директивата на Европейската комисия.

Асен Василев беше повода МРЗ да се замрази на равнищата от 1 април, изказваше и опасения за актуализацията на пенсиите, означи специалистът.

Преизчислението на пенсиите от 1 октомври е заложено в бюджета, напомни Григорова.

Тя посочи, че заради изчезналото определение за енергийно небогати - доста хора, които имат потребност, няма да получат подкрепяне.

По думите ѝ " идваме до миг, в който хората няма да могат да си заплащат тока през лятото ", преди да дойдат помощите за отопление през есента и зимата.

" Бедните фамилии използват повече ток. "

" Не е задоволително в 21 век да се стараем да си върнем хигиеничните привички от 18-и ", разяснява Ваня Григорова в предаването " Преди всички " по отношение на рестриктивните мерки, които Западна Европа предлага, с цел да се пести в обстановка на газова рецесия и възходящи цени на енергоносителите.

Тя даде образец с хотели в Австрия, където след 22 ч. вечерта към този момент стопират топлата вода и с Германия, където провеждат публични топли стаи, където могат да отидат да се стоплят тези, в чиито домове няма да бъде задоволително топло. На този декор у нас не знаем даже какъв брой са бездомните хора.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР