Служебното правителство се отказва от предложението, което направи преди няколко

...
Служебното правителство се отказва от предложението, което направи преди няколко
Коментари Харесай

Служебното правителство се отказа от двойната тарифа за тока, която предложи преди дни

Служебното държавно управление се отхвърля от предлагането, което направи преди няколко дни, за двойна цена на тока за битовите консуматори. Новината беше обявена от Министерството на енергетиката .

„ Министерството на енергетиката регистрира, че въз основата на постигнатите триумфи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното понижаване на цената на газа, не се постанова въвеждане на двойни цени на тока “,, в което се споделя още, че служебният кабинет няма да допусне битовите консуматори да бъдат изведени на свободния пазар.

Идеята за двойната цена на тока беше огласена в преди дни от няколко представители на служебния кабинет. В петък сподели, че държавното управление ще предложи таван на разноските за сила от 800 киловатчаса за домакинство на месец. Тогава той сподели, че с тази мярка ще бъдат разграничени 90% от семействата, които харчат малко сила, от такива, които имат огромен разход, обвързван с басейни и други

От известието не излиза наяве дали държавното управление ще премисли и предлагането си за изравняването на цените на ток, парно и газ за битовите консуматори.

Това е следващият поврат, който настава в политиките на служебния кабинет на Румен Радев , свързани със бранш енергетика. Още от първите дни на кабинета на Гълъб Донев беше разгласен „ безпорядък и съсипия “ в енергетиката, бяха отказани доставки на полутечен газ от Съединени американски щати, обезпечени от предходното държавно управление, а като бяха избрани доставки от „ Газпром “ . Няколко седмици по-късно държавното управление се и на собствен ред разгласи търг за доставка на полутечен газ.

Цените на газа за октомври паднаха доста спрямо високите си равнища от август и септември. Това се случи зари на газовата връзка сред България и Гърция, както и обезпечената от предходното държавно управление доставка на един танкер с полутечен газ от Съединени американски щати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР