Служебното правителство прие решение за одобряване на международен договор BU-D-QAH

...
Служебното правителство прие решение за одобряване на международен договор BU-D-QAH
Коментари Харесай

Служебното правителство праща договор за F-16 за ратифициране

Служебното държавно управление одобри решение за одобрение на интернационален контракт BU-D-QAH „ За създаване на системи за сигурност на пространствата за предпазване на класифицирано съоръжение и въоръжение с подредба „ US Secret “ за самолети F-16 Block 70″, по програмата FMS на Съединени американски щати. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Със същото решение и на съображение Конституцията на България, Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира със закон интернационалния контракт.

С друго свое решение, взето през днешния ден, държавното управление утвърди присъединението на Министерството на защитата към меморандум за съгласие по отношение на многонационално съдействие за самодейност за многонационално предпазване на муниции (Multinational Ammunition Warehousing Initiative – MAWI), прибавя Българска телеграфна агенция.

С решението България удостоверява поетите задължения като страна хазаин в поддръжка на проектите на НАТО към Концепцията за въздържане и защита в зоната за отговорност на SACEUR за предно разполагане на муниции и съоръжение в източния фланг на НАТО.

Етикети: F-16договорправителство
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР