Служебното правителство прие проекта за удължаване на настоящия държавен бюджет

...
Служебното правителство прие проекта за удължаване на настоящия държавен бюджет
Коментари Харесай

Служебният кабинет удължи настоящия бюджет

Служебното държавно управление одобри плана за удължение на сегашния държавен бюджет за идната година. По-рано през днешния ден обаче тристранния съвет не поддържа единомислещо желанията на кабинета.

Служебната власт аргументира решението си с фрагментирания парламент, както и с тезата, че не може да внася свои оферти за финансова рамка на страната.

 
Правителството се спря на по този начин наречения удължителен закон за бюджета. Смятаме, че в толкоз тежко фрагментиран парламент приемането на нов бюджет може да се трансформира в предизборно наддаване.
Служебният министър председател Гълъб Донев

Внесеният законопроект дава опция да бъдат изплащани увеличените социално-осигурителни заплащания от юли и октомври, уточни обществения министър Лазар Лазаров.

 
Няма да има понижение на заплащанията, в противен случай, някои от тях ще се усилят, това е финансовата поддръжка по закона за хората с уврежданията, която ще бъде увеличена с 22% по отношение на размерите тази година.
Лазар Лазаров, министър на обществената политика

През идната година ще продължат и редица други заплащания, увери финансовия министър.

 
С удължителния закон се подсигурява финансиране за осъществяването на годишните бюджетни закони. Например нарастването на пенсиите ще продължи и през идната година, всички ограничения за бизнеса и хората ще продължат да работят.
Росица Велкова, министър на финансите

Въпреки уверенията на властта, законопроектът провокира различия сред синдикати и работодатели. Синдикалистите за следващ път настояха за нарастване на приходите, а работодателите обявиха, че финансовата непоклатимост на страната няма по какъв начин да бъде обезпечена от длъжностен кабинет.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР