Служебното правителство прие на днешното си заседание решение за приемане

...
Служебното правителство прие на днешното си заседание решение за приемане
Коментари Харесай

Служебното правителство реши да си купим самонасочващи се торпеда

Служебното държавно управление одобри на днешното си съвещание решение за приемане на план за капиталов разход " Придобиване на 324 мм самонасочващи се торпеда А244 Mod.3 за тритръбен уред В 515/3 за многофункционалните модулни патрулни кораби " , на съображение член 22, ал.2, т.11а от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

Документът е създаден в сходство с член 27, т.8а от закона, като в него са показани нуждата от придобиване на торпеда А244 Mod.3 и прогнозните финансови средства, нужни за реализация на плана, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

От Министерски съвет изясняват, че торпедата са главно въоръжение на по подписания през 2020 година контракт с предмет " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ". Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на ВМ С, допълват от държавната пресслужба.
 Кабинетът с социална поръчка търси зенитни ракети за патрулните ни кораби
Кабинетът с социална поръчка търси зенитни ракети за патрулните ни кораби

Те са основа на Противовъздушна отбрана на корабите и от брега

" Защитата на морския суверенитет от подводен съперник се обезпечава извънредно дейно посредством потребление на торпеда, чиято зона на влияние разрешава бързо и тъкмо противопоставяне на закани от подводници в националните морски пространства и има сдържащ резултат във връзка с евентуалните агресори. Торпедата са главно средство за поразяване на противниковите подводници ", показват още от Министерски съвет.

С реализацията на плана се планува да се осигури боеспособността на новопридобиваните кораби и ефикасното им потребление както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това се чака да помогне и за изпълнение на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР