Служебното правителство отмени националната забрана за внос на определени стоки

...
Служебното правителство отмени националната забрана за внос на определени стоки
Коментари Харесай

МС отмени забраната за внос на стоки от Украйна

Служебното държавно управление анулира националната възбрана за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна. От държавната осведомителна работа прецизират, че премахването на възбраната е вследствие на постигнатото кардинално общоевропейско решение на казуса.

Оттам оповестяват, че на последното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, извършено на 25 април 2023 година, България се е съгласила с оферти от Европейската комисия пакет от ограничения за стабилизиране на пазара, които ще бъдат приложени при повдигане на националните забрани.

Част от ограниченията са: втори финансов пакет за поддръжка на фермерите от най-засегнатите страни в размер на 100 млн. евро; активиране на изключителни защитни ограничения по в този момент настоящия Регламент за самостоятелните търговски ограничения за 4 продукта (пшеница, рапица, слънчогледово семе и царевица), чийто импорт от Украйна краткотрайно се забранява; осъществяване на постоянен мониторинг от Европейска комисия на други артикули и при съществуване на разтърсване на пазара, да се пристъпи към пускане на процедура за въвеждане на защитни механизми; ограничения за възстановяване на логистиката и преноса на артикули от Украйна.

Отмяната на възбраната за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна, се смята от датата, след влизане в действие на европейската възбрана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР