Служебното правителство одобри протокола от второто заседание на Съвместната междуправителствена

...
Служебното правителство одобри протокола от второто заседание на Съвместната междуправителствена
Коментари Харесай

Одобриха протокола от второто заседание на Съвместната междуправителствена комисия между България и Република Северна Македония

Служебното държавно управление утвърди протокола от второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия, основана по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Северна Македония, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия се организира на 17 юли 2022 година в София. В рамките на съвещанието бе осъществен обзор на ефикасното използване на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, бяха набелязани и признати ограничения за възстановяване на двустранното съдействие и бяха разисквани въпроси, зародили по време на осъществяването на Договора.

Комисията е правният механизъм за мониторинг на наредбите на интернационалния контракт и основава формат, в границите на който се регистрира използването на Договора и се разискват настоящи въпроси по неговото осъществяване.

Текстът на протокола от второто съвещание на Комисията е оповестен на формалната страницата на Министерството на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР