Служебното правителство има план да похарчи 150 милиона лева по

...
Служебното правителство има план да похарчи 150 милиона лева по
Коментари Харесай

Димитър Найденов: Служебното правителство има план да похарчи цели 150 млн. лв. за локомотиви

Служебното държавно управление има проект да похарчи 150 милиона лв. по поръчка за локомотиви, които могат да бъдат купени за 21 милиона лв., съобщи националният представител от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Димитър Найденов по отношение на опит на служебното държавно управление да заплати 7 пъти по-висока цена за акумулаторни локомотиви от китайска компания, основана в Германия. " Този проблем е с тежък аромат на корупция ", разяснява той.

По думите на Найденов закупуването на нови, доста по-природосъобразни локомотиви, е план по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Стойността на 18 маневрени акумулаторни локомотива от български производител, в това число тяхната поддръжка за 15 години, е 21 милиона лв.. В същото време служебното държавно управление желае да закупи доста по-мощни локомотиви от китайска компания, за които ще би трябвало да се построи обособен център за поддръжка в България за спомагателни 130 милиона лв., взети от джоба на българския поданик.

" Ставаме очевидци на преяждане с власт от страна на служебното държавно управление. Когато българският парламент е разпускан толкоз постоянно, както през последните 2 години, служебното държавно управление работи без надзор. По тази причина потребността от работещ парламент е доста значима ", сподели депутатът от Бургас.

Според Димитър Найденов служебното държавно управление е на път да саботира ПВУ. Като причина за това уточни смяната на характерността на локомотивите в машини, които да вършат маневри и във " влакообразуващи гари ". Дори и да не ни се спрат парите по ПВУ от Брюксел, тъй като такава заплаха има, рискуваме да платим нещо, на което няма да използваме капацитета, само че ще сме платили цената му ", добави той.

Найденов се ангажира да продължи да следи тематиката и посочи, че следва да насочи въпроси към служебния заместник-министър на превоза Христо Алексиев, както и до вицепремиера Атанас Пеканов за допускането на този проблем.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР