Служебното правителство готви нов пакет антиинфлационни мерки на стойност 172

...
Служебното правителство готви нов пакет антиинфлационни мерки на стойност 172
Коментари Харесай

Готви се нов пакет антиинфлационни мерки за 172 млн. лева

„ Служебното държавно управление готви нов пакет антиинфлационни ограничения на стойност 172 млн. лева “., стана ясно от изявление на съветника на финансовия министър и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански пред NOVA.

" Има основана работна група за това. Най-важното е да спазим рекомендациите на МВФ, т.е. тези ограничения да бъдат вярно таргетирани по отношение на уязвимите групи ",коментира Каримански.

По думите му в границите на две седмици би трябвало да има решение по въпроса. " Става дума за подкрепяне на хората за пътуванията с градския превоз. Мисли се и за подкрепяне за отоплението през зимните месеци и подпомагането на бюджетите на семействата по отношение на енергийната рецесия ",посочи Каримански.

От 1 януари отпадна една от антиинфлационните ограничения – отстъпката от 25 ст. на литър гориво. Антикризисната мярка в помощ на водачите бе въведена на 9 юли след влизането в действие на актуализацията на бюджета за 2022 година Първоначално бе признато бонусът да се ползва до привършване на заложените в бюджета 150 млн. лв., само че след това за него бяха отпуснати още 38 млн. лева, тъй че действието му бе продължено до края на годината.

" Работи се по нов механизъм за продължение на антикризисната мярка за отплата от 25 стотинки върху литър гориво ",съобщи пък на брифинг в Перник депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев. По думите му новият механизъм би трябвало да е подготвен до края на месеца.

Ананиев сподели, че се разсъждава върху няколко разновидността. Единият от тях е цялото население и бизнесът да имат право на отстъпка. Другата концепция, която също е измежду обсъжданите, е мярката да обгръща единствено най-нуждаещите се жители.

Ананиев добави още, че се обмисля и уголемение на обсега на мярката, предвиждащо подкрепяне и на хората, ползващи публичен превоз.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР