Служебното правителство е антисоциално, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

...
Служебното правителство е антисоциално, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Служебният кабинет е антисоциален

Служебното държавно управление е антисоциално, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Преди месец те излъгаха, че всички ограничения за поддръжка на хората ще бъдат продължени. Обявяват планове, че някой ден, не се знае по кое време, ще оказват помощ с създаване на нови ВЕИ-та, които ще поевтинят силата. Това е цинизъм ", разяснява тя.
" Отнемат дребната обществена поддръжка, която осигурихме поради скъпото гориво и я заменят с обещания за след 5-10 година Замразяват приходите на работещи небогати и млади фамилии, замразяват обществените заплащания, с цел да платят за самолети, които ще дойдат след 5-10 година Толкова антисоциално държавно управление не сме имали от дълго време! ", безапелационна е Нинова.
" Не внесоха бюджет за 2023 година, тъй като щяхме да спрем тези решения. Но още не е късно. Призовавам парламентарните  партии за разсъдък и обществена сензитивност. Да се обединим и да дадем отпор, като приемем решения за поддръжка на хората през зимата. Има опция за такива без да изправяме страната пред финансови опасности ", безапелационна е Нинова.
Според финасовия министър Росица Велкова служебното държавно управление не би трябвало да внася проектобюджет за идната година. Тя дефинира предложенията за минимална заплата от 850 лева като внезапни, фрапантни и несъразмерни, и се разгласи против повишението й. Всяко нарастване от 10 лева в нея води до утежняване на салдото по бюджета с към 50 млн. лева, оплака се Велкова.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР