Служебният заместник-министър на културата Борислава Танева е подала оставка от

...
Служебният заместник-министър на културата Борислава Танева е подала оставка от
Коментари Харесай

Има две внучета и е изтощена: заместник-министър на културата подаде оставка

Служебният заместник-министър на културата Борислава Танева е подала оставка от поста, разгласи известната пианистка в профила си във " Facebook ".

Двете съществени аргументи, които акцентира тя, са " извънредно безсилие " от интензивната работа, както и че през предходната година два пъти е станала баба.

" За моето фамилията и близкото ми обграждане не е загадка, че от много време все по-сериозно и по-често приказвам за желанието си да се отдръпва от поста, който заемам в Министерството на културата (МК). Това предпочитание се избистри дефинитивно и се трансформира в решение да подам публично своята оставка като зам.-министър на културата, което и направих доскоро ", отбелязва тя.

Оплаква се, че извънредно интензивната работа на два фронта (в МК и в Националната музикална академия) към този момент втора година я е изтощила извънредно и " към този момент не се усещам толкоз ефикасна, колкото дотрябвам и на екипа в МК, и на студентите си, и на фамилията и на себе си ".

Най-много за решението на Борислава Танева обаче е натежало събитието, че през предходната година са ѝ се родили две внучета и не желае повече да се лишава от " несравнимите с нищо чувства за покой и естетика от пребиваването в съвършения детски свят ".

По думите ѝ престоят в МК ѝ е взел доста, само че ѝ е дал доста. " Дадено ми беше да основа другарства, родени в комплицирани условия, които удържаха на поривите на най-различни ветрове (понякога ненадейно бурни). Знам, че тези хора ще останат за цялостен живот в сърцето ми и им благодаря! ", написа още тя.

Благодари на някогашния длъжностен министър на културата Велислав Минеков, че я е избрал до бъде до него в тежки времена и ѝ се е доверил. " Не го предадох ", споделя Танева.

 Кой е Найден Тодоров - новият длъжностен министър на културата Кой е Найден Тодоров - новият длъжностен министър на културата

Изтъква също по този начин, че е взела умерено решението си, тъй като наследникът на Минеков - Найден Тодоров, по думите ѝ бил " доста подобен на моя " профил " и гледаме в една посока ". Тя му има вяра и е уверена, че Тодоров ще довърши заложеното и направеното до момента.

" Отивам си с вдигната глава и спокойна съвест. Знам, че дадох максимума на който бях способна и мога да давам отговор за всяко едно решение, което съм взела. Участвах в доста борби, а изключително горда съм, че на два пъти изиграх " основна роля " в тежката борба за спасяването на Държавните културни институти в региона на театралните изкуства през извънредно неподходящите ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна " достойнството " да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021 и през 2022 година направеното от нас Постановление на Министерски съвет (постановление на Министерския съвет за подкрепяне - бел. ред.) обезпечи живот на Държавните културни институти и не се стигна до банкрути ", разяснява Танева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР