Служебният премиер Стефан Янев очаква сериозна мигрантска вълна от Афганистан.

...
Служебният премиер Стефан Янев очаква сериозна мигрантска вълна от Афганистан.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Очаква ни сериозна мигрантска вълна от Афганистан

Служебният министър председател Стефан Янев чака сериозна мигрантска вълна от Афганистан. Решението тематиката за засиления миграционен напън да бъде разисквана в понеделник на съвещанието на КСНС, е навременно, съобщи министър ръководителят в Банско.

Ситуацията в Афганистан може да провокира сериозна бежанска вълна, която да се усети по границите на Европейски Съюз, сподели министър председателят Стефан Янев. Затова е значимо да се вземат нужните ограничения, тъй че страната ни да бъде готова и да може да се реагира съответно при напън.

" Мерките са явни - по-добра защита и несъмнено там, където се появи подобен напън, да има опция да се реагира съответно, съответните хора да бъдат настанявани или при потребност да бъдат връщани при съществуващите механизми на Европейския съюз и междудържавните съглашения, които имаме със прилежащите страни ", съобщи служебният министър-председател Стефан Янев.

Относно актуализацията на бюджета Янев изрази вяра, че народните представители схващат тежестта на подобен вид решение и тяхната отговорност пред обществото.

" Те са изпратени в Народното събрание да вземат решение проблемите на хората, а не да основават нови такива. Очевидно е, че вероятността е без актуализацията на бюджета доста обществени заплащания няма да могат да бъдат осъществени през есента, тъй че отговорността значително е на депутатите да преценяват дали и по какъв начин да го създадат ", сподели Стефан Янев.

По отношение на пандемията министър председателят означи, че е значимо да се откри точният баланс сред напъните за опазването на здравето на хората и в това време да не се затварят бизнеси.

" Министерството на здравеопазването неведнъж моли за подготовка и надлежно приготвя един много обстоен проект какви ограничения в каква обстановка биха могли да бъдат взимани и надлежно изпрати своите рекомендации и своите заповеди към съответните лечебни заведения за тяхната подготовка при възможна вълна ", сподели още Стефан Янев.

Тази вечер министър председателят е формален посетител на интернационалния джаз фестивал в Банско. Той се срещна и с кмета на града Иван Кадев и с регионалния шеф на Благоевград, с които разискаха развиването на района.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР