Служебният премиер Гълъб Донев инспектира напредъка по изграждането на Националната

...
Служебният премиер Гълъб Донев инспектира напредъка по изграждането на Националната
Коментари Харесай

Гълъб Донев отиде да види как върви строежът на Националната детска болница

Служебният министър председател Гълъб Донев инспектира напредъка по построяването на Националната детска болница в София. С решение на Министерския съвет от 2 ноември беше признато новото лечебно заведение да бъде издигнато върху терен от 40 декара в кв. " Горна баня " на столичния регион " Овча купел ". Теренът се намира в непосредствена непосредственост до болничното заведение по ортопедия.

Кабинетът " Донев ” взе решение бъдещата детска болница да бъде със статут на " обект с национално значение ", което ще улесни построяването и доста ще редуцира периодите. 

" Теренът е на извънредно уместно място, надалеч от града, наоколо до парк и благоприятства развиването на рехабилитационен център към лечебното заведение. Това е един план, който е с близо над 40-годишна история ", съобщи Донев по време на инспекцията.

" Децата заслужават високотехнологична многопрофилна болница, в която ще има модерни способи за лекуване. Горд съм с това, че единствено за три месеца служебното държавно управление имаше решение с избора на терен за строителство. Това решение е пристигна с помощта на взаимоотношението на Министерство на здравеопазването, Министерството на районното развиване и благоустройството и Столичната община ", сподели още служебният министър-председател. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР