Служебният премиер Гълъб Донев и министър-председателят на Република Северна Македония

...
Служебният премиер Гълъб Донев и министър-председателят на Република Северна Македония
Коментари Харесай

След срещата Донев-Ковачевски: Ток от България и допълнителни количества природен газ за Скопие

Служебният министър председател Гълъб Донев и министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски са разискали доставката на електричество за застраховане на потребностите на бизнеса на фона на международната енергийна рецесия, това сподели на брифинг Ковачевски. 

" Основната тематика, по която разговаряхме с премиера Гълъб Донев и неговата делегация, беше енергийната рецесия, която раздруса всички стопански системи по света. Ако преди две години се борехме с пандемията от COVID-19, която блокира света, и с дефицита на ваксини, то в този момент се борим с дефицита на електричество и скъпи енергоносители, които носят огромни проблеми както за жителите, по този начин и за бизнеса ", сподели Димитър Ковачевски. 



„ Обсъдени бяха съответни благоприятни условия за съдействие в региона на електрическата енергия и преноса на природен газ, като опциите за експорт от България на спомагателни мощности на електрическа енергия, както за потребностите на стопанската система и промишлеността на Република Северна Македония, по този начин и за битови консуматори. Става въпрос за към 200 мегаватчаса базова равномерна електрическа енергия, за интервала до 31 март 2023 година “, сподели Гълъб Донев. 

Двамата министър председатели организираха диалог " на четири очи ", последван от разширена среща на двете делегации. Във фокуса на диалозите в Министерския съвет са били въпроси от енергийната сфера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР