Служебният правосъден министър Янаки Стоилов обяви началото на мащабни проверки

...
Служебният правосъден министър Янаки Стоилов обяви началото на мащабни проверки
Коментари Харесай

Правосъдният министър Янаки Стоилов започва проверки по всички направления

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов разгласи началото на огромни инспекции по всички посоки в Министерството на правораздаването. Ще бъдат ревизирани Агенцията по вписванията, Търговския указател, дирекцията за българското поданство и регистъра на особените залози.

По същото време ще се вършат инспекции и на оповестените от министерството публичните поръчки за последните няколко години. Сроковете са сгъстени, а министърът чака резултатите от тоталната проверка до края на месеца.

Според новия министър сериозно значимите действия са даването на българското поданство, пандизите и Агенцията по вписванията. Ще бъде изработен и обзор на активността и резултатите на националния механизъм за битка с корупцията и правосъдната промяна, само че за него дават отговор и доста други институции.

Стоилов разяснява съответно изказванията на агробизнесмена Светослав Илчовски, който изяснява, че е станал очевидец на видео за безчинство над Миню Стайков в следствения арест. В края на предходната седмица Илчовски приказва пред спецпрокуратурата, само че по-късно отхвърли да приказва пред медиите

Правосъдният министър изясни, че в Министерство на правосъдието не са постъпвали сигнали за издевателства в арестите, само че е подреден инспекция за последните четири години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР