Служебният министър-председател Гълъб Донев започна краткия си 2-месечен мандат с

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев започна краткия си 2-месечен мандат с
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев: Ние не сме никакъв Б отбор

Служебният министър-председател Гълъб Донев стартира късия си 2-месечен мандат с отпратка към предшественика си Кирил Петков с думите, че не представлявал " Б " тима на България. Често Петков подсещаше, че е събрал екип от министри - " А-отбор ", което очевидно е подразнило новия министър председател.



" Отговорността към хората те пази от загуба на равновесие, без значение какъв брой високо се намира човек в йерархията. Научих доста от медиите. И подсигурявам - не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона.

По силата на Конституцията президентът е поръчител за премиера и министрите. Благодаря ви за доверието, че ми поверихте ръководството на страната във време на рецесия ", сподели във встъпителното си слово Донев.



Той се похвали, че разполагал с богат опит и по тази причина уверено твърди, че служебното държавно управление не е " Б " тим.

" И това не е маркетингова прищявка, това разпорежда главният закон. 100-ият кабинет няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решения за рецесиите без да разполагаме с механизмите на законодателния орган ", сподели още служебният началник на Министерски съвет.

И добави:

" Очаквам работа на 100% за организирането и провеждането на почтени избори, възобновяване на доверие в институциите, намиране на излаз от всички завещани рецесии, събаряне на политическото напрежение и продължение на работата по Плана за възобновяване и резистентност ".

Клетвата ни дефинира правилата, от които се ръководим, подсети Донев.

Той прикани сътрудниците си: " Това не е единствено протоколно изречение. Това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и сънародниците ни ".

Снимки: Агнес Методиева
ТЕМА преди 13 минути 247 преди 29 минути 469 преди 18 часа 3571
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР