Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по
Коментари Харесай

Разпределиха ресорите между четиримата вицепремиери

Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели сред четиримата вицепремиери функционалностите по съгласуваност на общата политика на държавното управление и по взаимоотношението с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Иван Демерджиев, който е заместител министър-председателят по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи ще координира работата на министрите на защитата, на правораздаването и на електронното ръководство. Служебният вицепремиер ще реализира взаимоотношението на държавното управление с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “, Държавната организация за бежанците и Държавна организация „ Архиви “.

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на районното развиване и благоустройството, на стопанската система и промишлеността, на нововъведенията и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора на вицепремиера са Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, Агенцията за обществените предприятия и надзор, Агенцията за нуклеарно контролиране, Патентното ведомство.

Лазар Лазаров, който е заместител министър-председателят по обществените политики и министър на труда и обществената политика, ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на опазването на здравето. Вицепремиерът ще реализира взаимоотношението на държавното управление с Националната организация за оценяване и акредитация, Националната организация за професионално обучение и образование и с Държавната организация за протекция на детето.

В ресора на заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт.

Министър-председателят Гълъб Донев ще следи активността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните организации „ Разузнаване “, „ Национална сигурност “ и „ Технически интервенции “.

Президентът Румен Радев назначи с декрет служебното държавно управление от 3 февруари. Единствената смяна в състава на кабинета е на министъра на културата - Найден Тодоров поема поста от проф. Велислав Минеков. С различен декрет президентът разпусна 48-ото Народно заседание и насрочи парламентарни избори на 2 април.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР