Служебният министър-председател Димитър Главчев, заместник министър-председателят Людмила Петкова и новоназначеният

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев, заместник министър-председателят Людмила Петкова и новоназначеният
Коментари Харесай

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

С лужебният министър-председател Димитър Главчев, заместител министър-председателят Людмила Петкова и новоназначеният министър на земеделието и храните Георги Тахов ще се срещнат през днешния ден с представители на земеделските браншови организации у нас , оповестиха от пресслужбата на кабинета. Разговорът ще се състои в 17:00 часа, в Гранитна зала на Министерския съвет.

На срещата двете страни ще обсъдят въпроси, свързани със бранша, като задачата е държавното управление в разговор с браншовите организации, в незабавен порядък да откри решение на най-неотложните проблеми, показват от пресслужбата на кабинета.

Сред дискутираните тематики се чака да бъде тази за така наречен украинска помощ за земеделците. Крайният период за погашение на средствата към земеделците изтече на 22 април. В края на февруари от Държавния фонд " Земеделие " оповестиха, че от 20 март до 9 април земеделските стопани могат да аплайват по схемите за държавни помощи " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " и " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ". Управителният съвет на Фонда взе това решение в осъществяване на поетите задължения от страна на кабинета " Денков " в подписаното съглашение със земеделците. Споразумението сред държавното управление и представители на бранш " Земеделие " беше подписано на 12 февруари. То пристигна след поредност митинги на земеделските производители с претенции за преразглеждане на предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша.

От Българската земеделска камара (БАК) в писмо до президента, министър-председателя, министъра на земеделието и храните и изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), изпратено в средата на април, попитаха дали съществува риск за изплащането на така наречен украинска помощ за земеделските стопани в контрактувания ѝ размер и периоди. Повод за тези терзания е изказването на служебния министър председател, че не са обезпечени финансовите средства за помощта и това е един от претекстовете за желаната промяна на земеделския министър, уточни тогава БАК в известие, изпратено до медиите.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР