Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще предложи да бъде

...
Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще предложи да бъде
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев: Ще предложа отмяна на националната забрана за внос от Украйна

Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще предложи да бъде анулирана националната краткотрайна възбрана за импорт от Украйна . Това заяви самият той пред публицисти в Пловдив, съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Причината за неговите дейности са, че към този момент е реализирано решение на европейско ниво и няма потребност от национално такова.

Гечев акцентира, че точно това е и по-правилният метод, а точно – общоевропейски дейности по въпроса с вноса от Украйна .

Министърът изясни, че до 5 юни Европейската комисия /ЕК/ ще наложи възбрана за импорт на пет продукта от Киев. Става въпрос за царевица, слънчоглед, рапица. Що се отнася до олиото, Брюксел към момента продължава да изследва този въпрос.

Гечев има спогодба през идната седмица да организира среща с министъра на земеделието на Украйна . Освен двустранните отношение, те ще обсъдят точно и въпроса със слънчогледовото олио .

Министърът бе безапелационен, че в тази обстановка България не е работила сама. А последните няколко седмици са били тежки, само че всичко, което се е случило значи, че България в действителност е пълновръстен член на Европейския съюз /ЕС/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР