Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев даде добра оценка

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев даде добра оценка
Коментари Харесай

МВР: Кметът на Симитли тормозил избиратели в деня на вота

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев даде добра оценка на работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по време на изборите и прекъсване на купения избор. Все още се работи по събиране на доказателства и по съответни сигнали за изборни закононарушения.

Над 70 са досъдебните производства, формирани за нарушение на политическите права на жителите, а двама са към този момент наказани за това закононарушение. Това стана ясно от думите на Демерджиев след откриването на образователната година в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Фрапантен случай има в Симитли, където кметът на града Апостол Апостолов от ГЕРБ е пропагандирал за своя наследник – Стефан Апостолов, който е част от листите на избрана политическа партия (ГЕРБ, бел.ред.).

" С кмета на Симитли, който се оказа, че много интензивно е тормозил една от секциите, ние предприехме деяние. За наше страдание, това е един от случаите, в които прокуратурата сподели, че нежното доверие сред двете институции е в заплаха, тъй като беше отказано да се образува досъдебно произвеждане.

Установили сме при множеството от случаите за коя политическа партия са купувани гласовете. В момента текат следствия. ГЕРБ и Движение за права и свободи са партиите, които обичайно купуват най-вече гласове, Българска социалистическа партия - 3 сигнала, един против " Продължаваме промяната ", които са стигнали до досъдебно произвеждане ", уточни Демерджиев.

Министърът на вътрешните работи разяснява и тематиката с мигрантския напън, който остава висок.

" Мигрантската конюнктура е под надзор и ще бъде под надзор, до момента в който аз съм министър на вътрешните работи. Заловени са незаконни мигранти, тъй като в устрема си да влезем в Шенген, ние възпираме така наречен вторична миграция ", твърди той.

Министърът на вътрешните работи също по този начин удостовери информацията на Bulgaria ON AIR, че по-рано денем в столичния квартал " Надежда " са арестувани и няколко мигранти. Той съобщи, че напъните на министерството за откриване на противозаконната миграция навътре в страната не престават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР