Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков
Коментари Харесай

Укрепването на свлачището до тунел Железница бави пускането на участък от АМ Струма

Служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков инспектира свлачището преди тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма ". Заради неукрепеният сектор се бави довършването на лота от автомагистралата и стартирането на придвижването по трасето сред Благоевград и Симитли.

До няколко месеца би трябвало да приключи първия стадий от укрепването на огромното свлачище преди тунел " Железница " и това е главната причина към този момент 2 години да не бъде пусната за придвижване правата сред Благоевград и Симитли. 80 млн. лв. ще коства осъществяването на строителните действия за обезопасяване на сектора като се планува създаване на подпорна стена и полутунелна завеса, която да обезопаси прекосяването.

" За страдание имаше и процедурни проблеми, които трябваше да бъдат преодолени, в това число и сключване на контракти. Сега към този момент всичко е ясно и подписано и може в действителност да чакаме в границите на средата на летния сезон да може в едната лента да се употребява автомагистралата. А по-късно за още няколко месеца да завърши укрепването на свлачището и да има цялостна автомагистрала в тази посока. Това съгласно мен е извънредно значимо, беше положен голям труд и от проектанти и от страна на АПИ за сключване на контракти - страната стои зад това да бъде завършен този инфраструктурен обект ", съобщи Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

За момента от лота сред Благоевград и Симитли се употребяват за придвижване единствено 3 км в посока София. Но постоянно, когато предстоят празнични пътувания тук се образуват километрични тапи. По отношение на най-проблемния лот от Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле министър Шишков не се ангажира със периоди, в които ще стартира неговото създаване.

Вижте повече в директното включване на Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР