Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов не вярва, че ,

...
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов не вярва, че ,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов сам не вярва, че ВСС ще гласува оставката на Гешев |

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов не има вяра, че, стана ясно от изявление за министъра за Българска национална телевизия.

" Не считам, че възможностите са огромни този състав на Висш съдебен съвет да освободи основния прокурор ", съобщи той.

" Това слага на огромно тестване самите членове на Висш съдебен съвет да покажат дали те са независими, дали те са еманципирани от позицията на едни или други персони, които имат своята роля във Висш съдебен съвет, а бих споделил в доста случаи дефинират и решенията на Висш съдебен съвет ", добави Стоилов, който през вчерашния ден разгласи, че внася във Висшия правосъден съвет.

Каквото и да реши Висшият правосъден съвет, институционално би трябвало да го приема и какви претекстове и мнения имам е персонален въпрос, сподели още Стоилов.

Той посочи каква е теоретично процедурата по премахване на заемащия поста основен прокурор:

" Единствен Висш съдебен съвет може да се произнесе с решение. Даже неговото решение не е извънредно, защото в случай че той удостовери това предложение, то към този момент би трябвало да стигне до президента, който издава указа както за назначение, по този начин и за освобождение на основния прокурор. "

Той изясни още, че не е медиатор на вътрешния министър и не е в йерархични връзки с него. В средата на седмица е получил публично самото искане от страна на министъра на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР