Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов опроверга твърдения, че България

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов опроверга твърдения, че България
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Служебното правителство не купува самолети, а само събира оферти

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов опроверга изказвания, че България ще купува изтребители от Швеция. Това се случва часове, откакто стана обществено известна поканата към шведската фирма-производител за пазаруване или наемане на самолети и станалия прочут отговор на компанията, че може да даде осем изтребителя.

„ Служебното държавно управление не купува самолети. Служебното държавно управление събира предложения и задачата на събирането на тези предложения е да бъдат показани в Народно събрание и да се вземе осведомено решение по отношение на бъдещето на изтребителната авиация в България. Към момента сме получили отговори и сме провели работни срещи с Швеция и Франция. От останалите две страни чакаме информация. Не са откликнали към момента на нашите писма “, сподели министърът.

Стоянов осведоми, че до 15 декември е бил продължен срокът, в който България би трябвало да отговори на американската страна за пазаруването на нови осем изтребителя Ф-16. Първоначалният краен период беше 1 ноември.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР