Служебният министър на културата намекна, че може да поиска оставката

...
Служебният министър на културата намекна, че може да поиска оставката
Коментари Харесай

Минеков намекна за оставка на Кошлуков заради брифингите на ГЕРБ

Служебният министър на културата загатна, че може да изиска оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков поради спиранията на програмата на публичната телевизия за лъчение на брифинги на ГЕРБ.

" Получих голям брой позвънявания и питания по какъв начин е допустимо това събитие - брифинг на някаква политическа партия да бъде употребен, с цел да се пресечен предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост в България. Би трябвало всички политически партии да имат право на сходен брифинг (...) Но Българска национална телевизия и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време могат да се получи спиране - при положение на изключителни условия предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение. Но това не е само – право на изказване по националната телевизия имат президентът, основният прокурор, патриархът и основният мюфтия ", сподели проф. Велислав Минеков пред публицисти във вторник.

Той акцентира, че " тези феномени " (излъчването на брифинги на ГЕРБ – бел.ред) стартират да стават систематични.

Именно със законовия претекст за груби или систематични нарушавания през 2019 година Светослав Костов бе отхвърлен от поста общоприет шеф на БНР след невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт ", съвпаднало с протеста в радиото поради абсурда със свалянето от ефир дългогодишния публицист Силвия Великова.

Сега министърът напомни, че казусът с невижданото спиране на сигнала на " Хоризонт " е останал неразкрит и по този начин и не са били показани обществено разпечатки от телефоните на Светослав Костов. " Аз ще упорствам той да бъде оголен ", сподели проф. Минеков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР