Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който си

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който си
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Никола Стоянов готви капан за Корнелия

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, който си има остаряла омраза с Корнелия Нинова, стремително назначава свои хора във ведомството в очакване водачът на Българска социалистическа партия да се върне на бял кон в министерството, разкри чудесно осведомен с драмата източник на Lupa.bg.

По върховете на страната се приказва, че Българска социалистическа партия е на крачка от коалиция с мандат на „ Български напредък ”. Ако това се случи и се сформира постоянно държавно управление, догатките са, че Корнелия още веднъж ще стане министър на стопанската система и промишлеността.

Затова и Стоянов се презастраховал, че ще има въздействие и в бъдеще с подставянето на доближени на апетитни постове.

Стоянов беше началник на борда на ВМЗ Сопот, назначен есента на предходната година от предходния длъжностен министър Даниела Везиева.

В началото на юни като стопански министър Корнелия Нинова смени цялото управление на държавното оръжейно дружество с претекста за неприятни финансови резултати, който Стоянов разгласи за неплатежоспособен.

Впоследствие, обаче, той размени Нинова отпред на Министерството на стопанската система в служебното държавно управление на Гълъб Донев, в което социалист №1 видя реваншизъм.

Така или другояче, факт е, че се готвят рокади в държавните предприятия и организации под шапката на ведомството. Само за последната седмица на уеб страницата на министерството са качени –

- за старши специалист в отдел „ СТО и други интернационалните стопански организации “, дирекция „ Външноикономическа политика “

- за основен специалист в бранш „ Управление на собствеността “, отдел „ Административно-стопански “, дирекция „ Финанси и ръководство на собствеността “

- за основен специалист в отдел „ Политика за развиване на индустриалните паркове “

Източникът на Lupa.bg изясни, че се прави опит, да вземем за пример, да бъдат набутани нови хора в Българска организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ), която е на послушание на Никола Стоянов и от дребното звена в чудесно финансово здраве.

БАЕЗ има назначен Управителния съвет от 9 месеца, който очевидно усъвършенства работата, за следващата година даже е заложена още по-добра управническа стратегия. Сега близката до министъра Бойка Василева, член на Надзорния съвет, състоящ се от петима, се пробва да влезе в Управителния съвет, сега от трима души със заплати към 4000 лв..

Никола Стоянов желае да смени цялото ръководство в сдружения и организации тъкмо в мътните последни дни на служебното държавно управление, когато всички са вперили взор в съставянето на постоянен кабинет.

Това може да стане единствено с стартирането на състезания, които да бъдат завоюва от „ наши хора ” с 5-годишен мандат, предизвести информаторът на Lupa.bg.

Целта е Управителният съвет на БАЕЗ да се усили до седем индивида, което, обаче, се прави в 12 без 5 – програмата на организацията за 2023 година, в която работят общо 34 индивида, е подготвена и не е писана за раздут щат.

За похлупак дейностите на министъра стигнали до ушите на Гълъб Донев, който привикал Никола Стоянов, само че срещата нямала резултат – на министъра към този момент не му пукало от никого.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР