Служебният министър на енергетиката Росен Христов бави седми месец процедурата

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов бави седми месец процедурата
Коментари Харесай

Демократична България недоволна от енергийния министър

Служебният министър на енергетиката Росен Христов бави седми месец процедурата за избор на нов представител на страната в “Лукойл Нефтохим Бургас ". Това инфромират от пресцентъра на " Демократична България ".

Още през октомври предходната година в 48-ото Народно заседание депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев зададе писмен въпрос до министър Христов, по кое време държачът на “златната акция " в нефтохима ще бъде заменен, тъй като мандатът му от дълго време е изминал, още повече, че не пази ползите на страната и не е предавал регулярни доклади. В отговор до народния представител от 28 октомври Христов декларира, че “в Министерството на енергетиката се създава процедура, въз основа на която за първи път по транспарантен и справедлив метод да бъде определен представителя на страната в посоченото сдружение ".

Тази процедура се протака към този момент 7 месеца, излиза наяве от отговора на въпрос, заложен в 49-ия парламент до енергийния министър от депутата от Демократична България Мартин Димитров, който попита по кое време се чака да завърши процедурата. В своя писмен отговор с дата 18 май Росен Христов дава отговор: “Представител на страната в Надзорния съвет на “Лукойл Нефтохим Бургас " АД ще бъде определен след осъществяване на конкурентна и транспарантна процедура. Трябвало да бъдат утвърдени критерии, на които да дава отговор представителят на страната и да бъде направена процедура за избор. Но “на този стадий няма утвърдени критерии и не е оповестена процедура за избор ".

Оказва се, че това е извънредно комплицирана работа за поста на един човек, която лишава повече от половин година. “От отговора на министъра на енергетиката излиза наяве, че нямат желание да избират нов представител на страната. Явно до момента в който ръководи Румен Радев, статуквото ще остане същото ", разяснява Мартин Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР