Служебният кабинет ще разгледа утре на свое заседание в Министерски

...
Служебният кабинет ще разгледа утре на свое заседание в Министерски
Коментари Харесай

Служебният кабинет се кани да вдигне цените на цигарите

Служебният кабинет ще прегледа на следващия ден на свое съвещание в Министерски съвет предложение за повдигане акциза на цигарите. 

Предишното предложение включваше еднообразно нарастване на акцизите за всички типове тютюневи произведения. Тогава Народното събрание не го одобри с довода, че срокът му за влизане в действие беше извънредно къс. Не е ясно обаче какво постанова измененията в този момент. Според информация от вътрешни източници, ставките този път обаче са доста разнообразни - минимален ще е резултатът на новия план върху скъпите цигари - той ще удари на първо място евтините цигари и бездимните награваеми произведения, съобщи вести.бг. 

За 4 години нарастването при бездимните нагреваеми тютюневи издания да вземем за пример ще е от 233 лева до 400 лева на кг. Това е нарастване от по 30-40 стотинки за всяка година. При евтините цигари приказваме за нарастване от 20 ст. годишно. Мотивите на МФ да промени фрапантно своите планове за съразмерно нарастване на акцизите за всички тютюневи произведения будят неразбиране. Подобна внезапна смяна в акцизите, надлежно в цените на продуктите, ще докара до остра реакция на първо място от страна на потребителите, които не са готови да посрещнат шокова смяна в цените, изключително в условия на засилена инфлация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР