Служебният кабинет прави всичко друго, освен да организира изборите, посочи

...
Служебният кабинет прави всичко друго, освен да организира изборите, посочи
Коментари Харесай

Явор Божанков: Радев връща Борисов на власт, чрез служебния си кабинет

Служебният кабинет прави всичко друго, с изключение на да провежда изборите, уточни той
„ Инфраструктурата си беше един от проблематичните браншове – положението на пътищата, договорите, които заварихме, огромна част, от които противозаконни за пътна поддръжка, без поръчки, без състезания, компании, които работят на безусловно непазарни цени, което води до некачествена инфраструктура. Това е въпрос и на инфраструктура, на държавна политика, въпрос на наказателно-правна политика. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” в 47-то Народно заседание Явор Божанков в ефира на Нова телевизия.

„ За нас разграничителната линия е ясна – ние с ГЕРБ и с дребния ГЕРБ, с Движение за права и свободи и с дребното Движение за права и свободи, държавно управление не бихме създали, те са част от корупционния модел “, безапелационен е Божанков, като посочи, че дребният ГЕРБ е “Възраждане “, а дребното Движение за права и свободи – “Има подобен народ “. Той добави, че биха работили с всеки различен, подготвен да довърши правосъдната промяна, който застава ясно от страната на антикорупцията.

„ Реален риск Борисов да се върне има, изключително с последните дейности на служебния кабинет във връзка с непрестанните офанзиви “, безапелационен е Божанков. Според него казусът сега е един – служебният кабинет би трябвало да си провежда изборите, а той прави всичко друго, също така. „ Назначава хора в “Напоителни системи “, уволнява от най-ниско до най-високо равнище администрация, което е неуместно за длъжностен кабинет “, счита той.

По думите му тезата на левицата във връзка с Газпром “ не е политически стимулирана. „ 80% от българската стопанска система, синдикати и работодатели, споделят контракт със сигурни доставки и евтино. Асен Василев през вчерашния ден сподели, че в случай че цените са положителни, за какво не и доставки от “Газпром “. В съдружното ни съглашение беше казано договаряния с всички, в това число и с “Газпром “, напомни Божанков.

„ Служебен кабинет има три тежки рецензии в три бранша – външна политика, инфраструктура и енергетика. Ами това са тъкмо трит бранша, ръководени от Слави Трифонов и “Има подобен народ “ и нямам пояснение за какво тъкмо фрагментите на Има Такъв Народ са в служебния кабинет “, разяснява Явор Божанков и продължи: „ Направиха един спешен щаб, Борисов го правеше това, когато не можеше да реши казуса и прехвърляше отговорност, а и когато искаше да уплаши хората. Ами не, няма такава обстановка и единственият резултат от тези непрестанни остри офанзиви, ще решат казуса на Борисов да се върне на власт “, счита той.

„ Служебният министър ни упрекна нас и Нинова, че изнасяме хиляди тонова оръжия. На другия ден разгласи, че покупко-продажби за 1 милиарда са спрени. На третия ден стана най-интересно, като разгласи, че подписва покупко-продажби за 1 милиарда с дестинация най-вече Полша, т.е. в този момент да си обяснят военният министър, служебният кабинет и Радев тази дестинация Полша и този безспорен връх за един ден каква е дестинацията, къде отиват? И в случай че може тази грозна офанзива да престане, за какво закупи неуместни измерени “, заключи Явор Божанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР