Служебните правителства от 2021 г. насам направиха управлението си заложник

...
Служебните правителства от 2021 г. насам направиха управлението си заложник
Коментари Харесай

Политолог: Време е да се помисли за импийчмънт на президента

„ Служебните държавни управления от 2021 година насам направиха ръководството си пленник на персоналната воля на президента и неговото преизбиране за втори мандат. “ Това съобщи пред Euronews Bulgaria политологът Христо Панчугов. По думите му последните няколко служебни държавни управления се пробват да ръководят през страховете на хората.

Предишното служебно държавно управление чертаеше една извънредно тежка зима, в която надали не всички щяхме да сме унищожени от положението на българската стопанската система, което не се осъществя.

„ Има необичайно съвпадане сред страховете, които насажда служебния кабинет в предизборната акция и тезите на „ Възраждане “, счита Панчугов. Той даде за образец инициирания от партията на Костадин Костадинов референдум за еврото.

„ Ние като общество би трябвало да преосмислим незабавно две неща в идващия парламент – първият е методът, по който отстраняваме институцията служебно държавно управление, с цел да предотвратим България да бъде пленник на каквито и да са персонални ползи в уязвимите интервали сред два избора в България и вторият е да помислим за ролята на президента в българския политически развой, изключително на фона на искрено противоречивите тези на този президент, свързани със отбраната на българската на национална сигурност “, разяснява политологът.

Да се намерения за процедура по импийчмънт на президента Радев – нещо, за което разнообразни обединения призоваваха през миналите няколко година.

Въпреки че се чака да има по-малко партии в идващия парламент, задачата за сформиране на държавно управление остава все по този начин сложна, счита Панчугов.

„ Нищо не се е трансформирало във взаимоотношенията сред тези обединения “, означи политологът.

„ Големият въпрос, на който в действителност би трябвало да даде тази акция, е по какъв начин ще наподобява ръководство след края на изборния ден. Има ли политическа групировка с доста ясна концепция какво следва откакто затворим изборните секции и бъдат оповестени резултатите. Който успее да вдъхне у българските жители да показа такава картина, несъмнено ще завоюва освен повече поддръжка на тези избори, само че евентуално и за бъдещо ръководство, както и да наподобява то “, разяснява още Панчугов.

По думите му кой ще е първи или втори на изборите е вторичен въпрос със символно значение без да има действително въздействие върху това дали ще има държавно управление или не. Според политолога партиите не се пробват задоволително да разширят електоралната си поддръжка и насочат посланията само към своите твърди ядра.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР