Служебните министри на енергетиката и на икономиката Росен Христов и

...
Служебните министри на енергетиката и на икономиката Росен Христов и
Коментари Харесай

Кабинетът прави работна група с Лукойл за намаляване на цените на горивата

Служебните министри на енергетиката и на стопанската система Росен Христов и Никола Стоянов са провели среща през днешния ден с управленията на " Лукойл Нефтохим " и " Лукойл България " за набелязване на ограничения за понижаване на цените на горивата. Това стана ясно от изказвания на Христов и Стоянов на ексклузивен брифинг.

Договорено е да се сътвори работна група с представители на двете компании за намиране на решение за усъвършенстване на цените. “Обсъдихме ограниченията, които ние бяхме подготвили в границите на спешния щаб и от другата седмица започва нова работна група с представители на двете компании, с цел да приключим започнатото и да намерим решение за трайно усъвършенстване за цените на горивата ”, съобщи служебният министър на енергетиката.

“Горивата са съставен елемент от цената на всяка една стока, която използваме. При инфлация над 17% в България - е опция да я податлив, в случай че успеем да овладеем цените на горивата ”, разяснява служебният министър на стопанската система. Това е приоритет на нашите министерства през цялото време, добави той.

“В рамките на щаба от първия ден се готвихме за тази среща през днешния ден и за стартирането на работната група. Бяха проучени всички благоприятни условия на страна. Подготвени сме и чакаме идната седмица. “, заключи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР