Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са преговаряли за

...
Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са преговаряли за
Коментари Харесай

Николай Василев раздавал постовете в проектокабинета на Слави

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са преговаряли за присъединяване в държавно управление на Има Такъв Народ персонално с оферти за министър председател Николай Василев. Именно с неговите визии за ръководството на бюджета и финансите на страната не са били съгласни двамата служебни министри.

Както стана известно двамата харвардски ученици отказаха на Слави Трифонов да влязат в предложеното от него държавно управление. Николай Василев обаче е бил индивидът, който е разпределял постовете в кабинета, стана ясно от обясненията на Кирил Петков пред бТВ.

" За Николай Василев големият приоритет е бюджетът да бъде уравновесен (без дефицит). Докато ние считаме, че би трябвало да се подходи по-практично, а не идеологически. Най-важното, което би трябвало да се направи, е да се спрат кражбите и приключването на обществени запаси, а по-късно да се мисли за орязване на разноски. Например при 42% пенсионери с пенсии под прага на беднотия, считаме, че помощта от 50 лева би трябвало да продължи под някаква форма ", изясни Кирил Петков пред бТВ.
Според него разновидността с уравновесен бюджет не е подобаващ в миг, в който се води битка с корупцията и сивия бранш. Защото орязването на редица разноски ще сътвори напрежение измежду разнообразни обществени групи и това ще отклони фокуса на ръководещите от главната цел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР