Служебен министър поруга паметници на културата, за да стане пазител

...
Служебен министър поруга паметници на културата, за да стане пазител
Коментари Харесай

Рашидов: Какъв е грехът ни? Още чакам някой да докаже корупция

„ Служебен министър поруга монументи на културата, с цел да стане страж на същите монументи на културата. Завъртя се мантрата за корупцията, само че каква корупция се потвърди? Никаква. Стоя и очаквам някой да потвърди каква корупция сме направили. Какъв е прегрешението ни? Че изтърпяхме една година един шоумен да няма държавно управление, а инфлацията си растеше. Служебното държавно управление съумя да се корумпира за 3 месеца и пристигна просто Кирчо и стартира от заран до вечер да приказва – повече от публицистите. Абе аланкоолу, страната е в тежка рецесия, върви да управляваш “. Това съобщи на неделния конгрес на ГЕРБ някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

Той описа преживелица от началото на работата си в Министерство на културата преди към този момент повече от десетилетие.

„ Спомням си първия мандат, първите месеци. Никога не съм разказвал – влизам в едно министерство, тъй като съм повярвал на Бойко Борисов, когато познавам от дълго време. Аз надълбоко повярвах в този човек – че е упорит и можещ. Видях едни папки, който чакат 500 подписа, едни милиони за разпределяне. Отидох при него в Министерски съвет и му споделих, че това са доста пари, отговорности и папки. Страх ме е. Той сподели – виж и аз не съм бил министър-председател, ще се учим в придвижване. И се научихме “, сподели Рашидов.

Известният ваятел разяснява, че културата е имунитета на едно общество.

„ Създадохме 10 реновирани и нови театри, алената черква, Ларгото, Арбанаси, изведохме България на най-големите международни подиуми “, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР