Сръбският вицепремиер Александър Вулин заплаши Балканите с преначертаване на границите

...
Сръбският вицепремиер Александър Вулин заплаши Балканите с преначертаване на границите
Коментари Харесай

Дясната ръка на Вучич заговори за нови граници на Балканите: Мир само, когато сърбите са обединени

Сръбският вицепремиер Александър Вулин заплаши Балканите с преначертаване на границите по проекта на „ Сръбския свят “, съобщи БГНЕС.

„ Балканите ще бъдат безвредни и мирни, единствено когато сърбите са обединени и постоянни. Сръбският народен въпрос на Балканите не може да се взема решение отчасти и самостоятелно, а единствено като сърбите са цяло, т.е. обединен политически народ “, сподели дясната ръка на президента Александър Вучич, представен от сръбския официоз „ Политика “.

Александър Вулин непосредствено заплаши суверенитета на Черна гора, Северна Македония, Босна и Хърватия.

„ Ще напомним на целия свят, че сърбите са неповторими. Сърбия не счита да не помни Република Сръбска, нито сърбите в Черна гора, нито в Северна Македония, в Хърватия или сърбите, където и да живеят “, сподели той.

Вулин акцентира, че след дълги десетилетия на блуждаене „ сърбите още веднъж са се трансформирали в единна политическа нация “ и „ дружно ще вземат значими решения за оцеляване, без значение от мястото, където живеят “.

„ Посланието ми е - ние сме едно цяло, осъзнаваме провокациите, които ни предстоят и няма да им позволим да ни разделят и настройват един против различен, както през вековете зад нас ”, сподели още Вулин, който е сенатор в Република Сръбска.

Относно реакциите против Общосръбския събор от страна на прилежащите нации, Вулин съобщи: „ Те могат да изпитват единствено злоба, в случай че не могат да съберат всичките си сънародници. Не би трябвало да изпитват боязън, тъй като съборът не е ориентиран против друга нация “.

Вицепремиерът уточни, че делението на сърби от тази или онази република или страна, би трябвало да спре от момента, в който се организира Общосръбският събор в Белград.

„ Това е добра вест (Събора) за Балканите, тъй като когато сърбите са постоянни, когато сърбите са обединени, когато Сърбия е мощна, тогава Балканите са сигурни и мирни. Това не е ориентирано против никоя нация, а е потреблението на правото на сърбите да бъдат единна политическа нация и да вземат дружно решения по най-важните въпроси, свързани с тяхното лично оцеляване ", сподели още той.

По отношение на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница, Вулин сподели, че приемането на документа „ същинските планове на нейните създатели в този момент излизат нескрито “.

„ Сега виждате, изключително в босненско-херцеговинската общност, където доста се написа и приказва, по какъв начин внезапно споделят, че сърбите са направили геноцид. Забравиха онази теза за отговорността на обособени лица, в този момент споделят, че сърбите са направили геноцид, че сърбите би трябвало да бъдат държани виновни, че сръбското управление се пробва да промени историята “, съобщи сръбският вицепремиер.

„ Тази резолюция беше импортирана с подправената концепция, че ще способства за помиряването и стабилизирането на Балканите. В момента кипи атмосферата в БиХ, в която сърбите с право се усещат засегнати и афектирани, тъй като бяха наречени " геноцидна нация “, добави Вулин.

Вицепремиерът на Сърбия вижда неустойчивост в Черна гора и Северна Македония.

„ Правителството на Черна гора е „ на ръба на колапса “, тъй като неговите представители са дали своят вот в поддръжка на Резолюцията, макар че „ това е в безспорен контрастност с желанието на голямото болшинство от жителите на Черна гора, освен сърбите, само че и болшинството от жителите “, твърди Вулин.

„ Имате проблем в Северна Македония, където е застрашено действието на тази страна, в който новоизбраният президент споделя, че не е била съветвана по никакъв метод (относно поддръжката на Скопие за Резолюцията). Така че имате цялостна неустойчивост на самите Балкани ", продължи той.

Александър Вулин атакува и Хърватия: „ Не би трябвало да забравяме и Хърватия, която към този момент стартира да се ядосва на приемането на резолюцията за Ясеновац, макар че когато одобриха резолюцията за Сребреница, попитаха „ загатва ли се в текста Сърбия? “.

„ Те не съумяха да отделят Сърбия от Сръбска, не съумяха да убедят Сърбия да каже, че резолюцията за Сребреница в действителност е резолюция за едни зли сърби от Република Сръбска. Това е офанзива против целия сръбски народ “, означи вицепремиерът.

Вулин сподели, че подкрепилите Резолюцията за Сребреница ще желаят репарации от Белград, в случай че съумеят да отстранят президента Александър Вучич.

„ Няма да съумеят или в това, или в разделянето на Сърбия от Република Сръбска “, зарече се той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР